Domenjo Art Textil
Venda a l'engròs
ART TEXTIL

Gutes

Serti N Serti NO

Gutes
Per crear reserves sobre la seda i que el tint o la pintura no les traspassi.

Gutes

Substància semblant al cautxú que prové d'uns arbres d'Indonèsia anomenats Pallaquium els cuals creixen de forma natural. El producte obtingut és una substància espessa i gomosa coneguda com Gutaperxa. És utilitzada com aïllament, com a cola i per fer pilotes de golf i cricket. I per a la gutta sobre seda.

La gutta és el producte per fer reserves inventat més recentment. Se suposa que la van inventar a Indonèsia i diuen que va ser estesa per Europa mitjançant la família del Tsar de Rússia quan es van dispersar per tota Europa durant la Revolució Bolxevic. Molts van fugir a París portant amb si els secrets de la pintura en seda amb una substància anomenada gutta.

La gutta normalment s'aplica amb un pot de plàstic (on va la gutta) amb un tancament a rosca acabat amb punta. A la punta s'enrosca un ploma de metall amb un orifici de sortida de diferents diàmetres. En teles transparents és recomanable usar filtres d'orifici petit i quan es tracta de teles més gruixudes i pesades és recomanable una ploma d'orifici més gran així la gutta penetra bé. Per desembussar possibles cúmuls de gutta dins de la ploma, cadascuna va acompanyada d'un ferro fi per a tal efecte. També hi ha un format de pot amb forma de tub per guta a l'aigua on es pot cargolar directament la ploma, ideal per a tallers i classes.

Abans d'aplicar la gutta primer es renta, seca i planxa degudament la seda. Un cop aplicada, s'asseca s'endureix i crea una reserva. Reserva que el tint no pot penetrar quan pintes sobre la tela. Deixa l'espai sense pintar on hi ha la gutta.

Les guttas transparents serveixen per fer reserves sense color. És a dir que on poses la gutta al final quedarà el color natural de la seda.

Les guttas de colors serveixen quan vulguis fer reserves amb color. Estan barrejades amb pigment per donar-los color.

Existeixen dos tipus: SERTI N amb base dissolvent i SERTI NO amb base en aigua. Cadascuna amb les seves característiques depenent de l'espai que tinguis i l'ús que li vulguis donar.

La gutta SERTI N és més resistent però s'ha de rentar en sec i amb dissolvent. D'una flexibilitat i finor extraordinària, existeixen en color o incolora. És convenient utilitzar la gutta incolora si voleu eliminar-la amb Essence F un cop acabat el treball. Recordeu que és un producte inflamable i tòxic no recomanable per a nens. És l'autèntica Gutaperxa.

La gutta SERTI NO a l'aigua és més dèbil però més fàcil d'usar i eliminar ja que no s'ha de rentar en sec. Ofereixen una més àmplia paleta de colors i d'efectes, mantenint sobre el teixit un cop sec, formant part integrant del treball. Apta per a nens.

Guardar-les en un lloc fresc i lluny de la llum solar.

Gutes

Serti N Serti NO