Domenjo Art Textil
Venda a l'engròs
ART TEXTIL

Accessoris

Boligrafs Firma Retolador Textil FixatAltres Accessoris

Fixat
Fixació del color (tint) al teixit.

Fixat

Després de pintar la seda o la llana amb els tints HDUPONT termo-fixable al vapor s'ha de fixar el color al teixit.

Per fixar el tint cal la seda pintada, paper per protegir el teixit, la fixadora i el generador elèctric. Si no tens el generador va bé amb una olla a pressió i un cassó que aguanti la temperatura, qualsevol que pugui anar al foc.

L'aparell, bàsicament es tracta d'un tub d'alumini dissenyat per aguantar altes temperatures i en el qual s'introdueix la peça de seda que s'ha de fixar embolicada amb paper per fixar. La fixadora és per peces fins a 100 Cm.

Fet de materials molt resistents i duradors per a un fixat eficaç i professional. Inclou un termòmetre a la tapa per controlar la temperatura del procés de fixació.


PRIMER PAS

Fer unes deu capes de paper (un paper que suporti la humitat) i col·locar la seda sobre. Si en vols fixar varies, posar una mica de paper entre cada peça de seda. Però es recomana fer primer una proba amb una. El paper per fixar es pot tornar a utilitzar si no està arrugat o tacat.
És important fer servir en el mateix rotlle les sedes fetes amb les mateixes tècniques: gutta, sal, sucre, cera, etz. sense barrejar-les.
Per últim, afegir unes quatre capes de paper, enrotllar les sedes intentant no arrugar-les i fixar les puntes amb una cinta adhesiva.

SEGON PAS

Introduir el rotlle dins de la fixadora, estrènyer la xaveta inferior i tancar la tapa amb el termòmetre.

TERCER PAS

Si disposes del generador eléctric, col.locar la fixadora a sobre i endollar.

Si ho fas amb una olla a presió has de col·locar la fixadora sobre el cassó mitjançant el suport en forma de creu. Omplir el cassó d'aigua fins que cobreixi la part inferior de la fixadora. Després posar el tub de manera que l'olla a pressió i la fixadora quedin connectades. Prémer bé amb el tornavís.

Omplir l'olla a pressió amb uns 3/4 d'aigua i posar-la a foc alt.

FINALITZACIÓ

Quan el termòmetre de la fixadora indiqui 90ºC, baixar el foc i calcular 1,15h o més si has enrrotllat varies peces de seda.

A cap de 75 minuts després de la fixat, els colors ja estan fixats a les teles de seda o de llana, tret els dibuixos, on es recomana rentar la seda en aigua corrent tèbia per eliminar possible excés de color. Planxar de forma adecuada el teixit.

+info
ref80250
FIXADORA AUTOCLAU
90CM.
ref80253
FIXADORA AUTOCLAU HORITZONTAL
100X14X18CM.
+info
ref80252
GENERADOR DE VAPOR
+info
ref80261
PAPER PER FIXAR
100CM.
ref80262
PAPER PER FIXAR
120CM.
ref80263
PAPER PER FIXAR
150CM.

Accessoris

Boligrafs Firma Retolador Textil FixatAltres Accessoris